Berlínské šišky s vanilkovým krémem

  • Příprava
    5 min.
  • Vaření
    17 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    1 898




Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na chutné „Berlínské koblihy“.

Chutná opravdu lahodně takže neváhejte a pusťte se do přípravy.

Zvládnete ji jednoduše a rychle takže není nad čím váhat 🙂

Celá rodina si ptala recept!

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 400 gramů hladké mouky
  • 7 gramů sušeného droždí
  • 180 mililitrů teplého mléka
  • špetku soli
  • 40 gramů moučkového cukru
  • 60 gramů másla
  • 4 žloutky

Na krém:

  • 500 mililitrů mléka
  • 1 sáček vanilkového pudinku v prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 6 vaječných žloutků
  • 50 gramů škrobu
  • 50 gramů másla
  • trochu moučkového cukru
  • 400 mililitrů smetany ke šlehání
  • 2 lžíce jahodového džemu
  • slunečnicový olej ke smažení
  • Práškový cukr na ozdobu.

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. V míse si smícháme prosetou hladkou mouku spolu se suchým droždím, mlékem, solí, cukrem, změklým máslem a vaječnými žloutky. Vypracujeme hladké a měkké těsto. Potom ho přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě po dobu asi 60 až 90 minut. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
  2. Tvoření koblih a příprava vanilkového krému
    Když bude těsto vykynuté, vyjmeme ho z mísy a položíme na pomoučený vál. Vyválíme z něj obdélníkový plát o tloušťce asi 5 milimetrů. Potom z těsta pomocí hrníčku vykrajujeme kolečka o průměru zhruba 6 centimetrů. Když mineme všechno těsto a kolečka budeme mít hotová, pustíme se do přípravy vanilkového krému. Šišky ještě mezitím vykynou.
  3. V menším hrnci přivedeme k varu 450 mililitrů mléka a v 50 mililitrech si vyšleháme žloutky, škrob, pudinkový prášek, trochu moučkového cukru a vanilkový cukr. Potom směs vlijeme do vroucího mléka a při stálém míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec odstavíme a necháme vychladnout. Také si vyšleháme ve větší míse smetanu do tuha.
  4. Když budeme mít krém hotový, vložíme jej do chladničky vychladit spolu s vyšlehanou šlehačkou a pustíme se do smažení již nakynutých koblih. Do rozpáleného slunečnicového oleje v pánvi vkládáme těsto a koblihy smažíme dozlatova z obou stran. Potom je necháme vychladnout a rozřízneme na půl. Plníme vanilkovým krémem, šlehačkou a pokapeme jahodovým džemem. Přiklopíme druhým kusem koblihy a máme hotovo 🙂

Tip: My ještě poléváme koblihy čokoládovou polevou 🙂

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: www. iladies.ro/2020/10/13/gogosi-de-casa-cu-frisca-gem-de-capsuni-si-crema-de-vanilie-gogosi-mai-pufoase-si-mai-aromate-n-am- mancat



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.